(Cup)cake love! #22 Φράουλα Βανίλια (vegan options)
Στην οικογένεια αυτή αγαπάμε πολύ τις φράουλες. Όλοι ανεξαιρέτως! Σε όλες τους τις μορφές. Φρέσκες, ως μαρμελάδα, ως μέρος των κέικ, σε τιραμισού, με γιαούρτι... you name it! Έτσι, από την άνοιξη που ξεκινά η εποχή τους, δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μας. Τον τελευταίο λοιπόν καιρό, πρωταγωνίστησαν σε 2 νέες συνταγές: στο ζουμερό κέικ με φράουλες που σας έχω εδώ και σε ένα εναλλακτικό, ελαφρύ τιραμισού (το οποίο έχω φτιάξει ήδη 2 φορές αλλά δεν έχω αξιωθεί να το φωτογραφήσω).
Το κέικ λοιπόν αυτό είναι πολύ, μα πολύ εύκολο και φτιάχνεται χωρίς μίξερ. Εγώ ακολούθησα την vegan εκδοχή του με φυτικό γιαούρτι αλλά αν θέλετε ζωϊκό θα είναι εξίσου γευστικό. Γίνεται πολύ ζουμερό και αρωματικό, συνδυάζοντας την βανίλια με την φράουλα. Εξαιρετικό για πρωινό ή για merienda εκεί το απογευματάκι.
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γιαούρτι (φυτικό για την vegan εκδοχή)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ή ένα φακελάκι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια baking powder
- λίγο αλάτι
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες
- άχνη ζάχαρη (προαιρετικά για το τέλος)
ΥΓ. Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτήν από το Natasha's Kitchen.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
the bright side of blogging :: by andriana