(Cup)cake love! #21 Κολοκύθα - Κανέλα (vegan options)
Θέλει εναλλαγή η ζωή. Ποια λοιπόν καλύτερη αφορμή από την αλλαγή των εποχών; Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και ρουφάμε ότι καλύτερο έχουν να μας προσφέρουν. Και το φθινόπωρο μπορεί να μην έχει την ανεμελιά του καλοκαιριού, τον λαμπερό ήλιο, τα αραχνοΰφαντα υφάσματα και τις μοσχομυριστές φράουλες, έχει όμως τις δικές του ομορφιές. Έχει μια εσωτερικότητα, μία επιστροφή στο σπίτι, ζεστούς καφέδες και μηλόπιτες, τραπεζώματα και κόκκινο κρασί.
Το αγαπώ το φθινόπωρο. Και για εμένα κρύβει μερικές από τις πιο αγαπημένες μυρωδιές όλης της χρονιάς. Αυτές της κανέλας και του γαρύφαλλου, των ψημένων μήλων και της κολοκύθας. Εκμεταλλευτείτε τις ομορφιές του και γεμίστε το σπίτι με θαλπωρή και νοστιμιά. Για να υποδεχτούμε λοιπόν και το φθινόπωρο και τους φίλους που θα μας επισκέπτονταν, φτιάξαμε αυτό το εξαιρετικό κέικ κολοκύθας - κανέλας. Εννοείται ότι όλα τα λεφτά είναι αυτό το streusel - crumble όπως θέλετε πείτε το. Ειδικά το πάνω μέρος που ξεροψήνεται και προσφέρει μία ακόμη διάσταση στο κέικ. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του (ειδικά αν έχετε έτοιμο πουρέ κολοκύθας) και μετατρέπεται πολύ εύκολα σε vegan (εγώ αυτή την vegan εκδοχή έκανα).
Υλικά:
Για το streusel - crumble:
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, ginger ... όποια και όσο τα αγαπάτε
- 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη
- 1/4 κούπας χοντρο-κομμένα καρύδια ή pecans ή αμύγδαλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο / μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου*
- 3/4 κούπας πουρέ κολοκύθας**
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα (φυτικό αν θέλετε την vegan εκδοχή)
- 1 κουταλάκι - φακελάκι βανίλια
- 1,5 κουταλάκια baking powder
- 1 κούπα αλεύρι
- 1,5 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι ginger
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
the bright side of blogging :: by andriana