Cupcake love! #4 Βanoffee


Θυμάστε τη συνταγή για το banoffee; Είμασταν καλεσμένοι λοιπόν την περασμένη Κυριακή και ήθελα να φτιάξω ένα ακόμη για να το δοκιμάσουν οι φίλοι. Επειδή όμως θα ήμασταν αρκετοί, είπα, για να κάνω τη ζωή όλων ευκολότερη, να μεταφέρω όλη αυτή τη γεύση της μπανάνας και της καραμέλας γάλακτος στα πάντα αγαπημένα cupcakes. Μμμμ... το αποτέλεσμα ήταν θεσπέσιο! Μόνο και μόνο από τη μυρωδιά ήθελες να φας όλο το ταψί.

Η συνταγή λοιπόν έχει ως εξής (mix & match από εδώ και από εκεί):

Για τη βάση:

  • 300 γρ (1 + 1/4 κούπες) αλεύρι
  • μισό κουταλάκι baking powder
  • μισό κουταλάκι baking soda
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι


Για το frosting:

  • 120 γρ (2 κουταλιές της σούπας) καραμέλα γάλακτος / Dulce de Leche (μπορείτε να δείτε εδώ πώς την φτιάχνουμε)
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ βούτυρο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το αυγό, το ασπράδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το λάδι και τη βανίλια, και μετά την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder και την  baking soda και τα προσθέτουμε σιγά - σιγά στο 'υγρό' μείγμα του μίξερ. Αφού γίνουν όλα ένα, προσθέτουμε και τις μπανάνες.

Βάζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcakes (τις γεμίζουμε κατά τα 2/3 περίπου) και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή).

Για το frosting, απλά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για να μαλακώσει, προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και στο τέλος την καραμέλα. Έτοιμο! 

Μόλις βγάλουμε τα cupcakes, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και μετά απλώνουμε το καραμελένιο frosting. Αν θέλετε τρίβετε από πάνω λίγη κουβερτούρα για διακόσμηση ή προσθέτετε και λίγη ακόμη καραμέλα.

Bon appetit!
ανδριάνα

Σχόλια